email

Att renovera badrummet i en sekelskifteslägenhet är inte bara en praktisk uppgradering, det är också en möjlighet att bevara och framhäva den unika karaktären hos en historisk era. Det är nämligen inte bara en "vanlig" upgrade. För att lyckas med din badrumsrenovering är det därför viktigt att ta hänsyn till både estetiska och tekniska aspekter.

Men vart börjar man då och vad ska man egentligen tänka på? Nedan tipsar vi om fem saker du bör ta hänsyn till när du ska renovera badrummet i din sekelskifteslägenhet - för att uppnå bästa resultat. Scrolla ner för att läsa mer!

5 tips för att lyckas med din badrumsrenovering!

1. Bevara karaktärsdragen i ett gammalt badrum

Innan du börjar riva badrummet är det viktigt att identifiera och bevara de unika karaktärsdragen hos din sekelskifteslägenhet. Det kan innebära allt från att behålla originalgolv, kakel och snickerier till andra utmärkande detaljer. Genom att behålla något från badrummet forna glans kan du få ett fräscht och modernt badrum med en touch av charmen från ett annat sekel.

2. Anpassa material och färger efter tidlösa trender

Välj material och färger som kompletterar den historiska estetiken hos din sekelskifteslägenhet. Mjuka färger och naturliga material såsom marmor, trä och keramik kan bidra till att skapa en tidlös och elegant atmosfär. Undvik moderna och trendkänsliga val som kan kännas malplacerade i en historisk miljö.

3. Säkerställ teknisk funktion i ett äldre badrum

Estetiken är viktig men ett fungerande badrum är såklart viktigast. Säkerställ därför alltid att badrummet motsvarar dina behov av ett funktionellt badrum och att det uppfyller moderna standarder. Se till att VVS-installationer, avloppssystem och elektriska komponenter är i gott skick och uppfyller gällande regler och säkerhetskrav. Att anlita professionella och erfarna hantverkare är alltid viktigt för att bidra till att minimera risker och problem längs vägen.

4. Maximera utrymmet med smart förvaring

Sekelskifteslägenheter är ofta kända för sina begränsade utrymmen. För att optimera användbarheten i ditt badrum kan du överväga smarta förvaringslösningar såsom inbyggda hyllor, skåp eller spegelskåp. Genom att maximera varje kvadratmeter kan du skapa ett funktionellt och välorganiserat utrymme även i en liten sekelskifteslägenhet.

5. Ta hänsyn till ljus och ventilation

God belysning och ventilation är a och o för en trivsam och hälsosam badrumsmiljö. I sekelskifteslägenheter kan det vara utmanande att få till de moderna lösningarna för ljus och ventilation utan att kompromissa med den historiska integriteten. Undersök därför möjligheter för att installera diskreta lösningar såsom takfönster eller vägglampor som går i linje med den övergripande estetiken.

Kontakta byggfirma för badrumsrenovering av sekelskifteslägenhet

Om du går i tankarna av att renovera badrummet i en sekelskifteslägenhet kan vi hjälpa dig med allt från planering till utförande. Vi har självklart alla behörigheter och certifieringar som krävs för att utföra diverse vvs-jobb vilket gör att du kan känna att du och ditt badrum är i trygga händer hos oss. Boka in ett kostnadsfritt hembesök redan idag för att få en offert på hur mycket en badrumsrenovering i Stockholm kan kosta för just dig!